Onbelast bijverdienen tot 6.250 euro per kalenderjaar

2 February 2019

Sinds juli 2018 is het mogelijk om bij te klussen zonder op deze inkomsten belastingen of sociale bijdragen te betalen. De inkomsten uit verenigingswerk, uit diensten van burger aan burger en diensten die geleverd worden voor een erkend deeleconomieplatform zijn tot 520,83 euro per maand vrij van belastingen vanaf 1 januari 2019.

 

Bijklussen is enkel mogelijk voor werknemers (die minstens 4/5de werken), gepensioneerden en zelfstandigen in hoofdberoep. Het is niet toegelaten om bij te klussen bij je huidige werkgever of vereniging waar je in de aflopen 12 maanden professioneel aan de slag was.

Niet elke activiteit wordt als bijklussen beschouwd. Het moet gaan om verenigingswerk (dit is niet hetzelfde als vrijwilligerswerk), diensten van burger aan burger of diensten die je levert voor een erkend deeleconomieplatform. De overheid heeft een lijst gepubliceerd met toegelaten activiteiten die in aanmerking komen: https://www.bijklussen.be/nl/verenigingswerk.html.

Voor bepaalde activiteiten gerelateerd aan sport (bvb. trainer, coördinator,…), ligt de limiet op 1.041,66 euro per maand - de jaarlimiet van 6.250 euro blijft voor deze activiteiten wel behouden

 
De kracht van QPS Accountants? Doordringen tot de kern van uw KMO en zorgen voor een helder inzicht.

Bekijk ook onze andere recente blogberichten en ontdek meer expertise

Nieuwe verplichtingen in de bouw- en schoonmaaksector

Nieuwe verplichtingen in de bouw- en schoonmaaksector

Zelfstandige of vennootschap in de bouw- of schoonmaaksector? In 2024 zijn er twee bijkomende verplichtingen ingevoerd. In deze blog brengen wij u graag op de hoogte van deze nieuwigheden.

Nieuw aansprakelijkheidsrecht vanaf 2025: behoed u nu al voor de mogelijke risico’s

Nieuw aansprakelijkheidsrecht vanaf 2025: behoed u nu al voor de mogelijke risico’s

De nieuwe tekst van Boek 6 uit het Nieuw Burgerlijk Wetboek verscheen op 1 juli in het Belgisch Staatsblad en regelt de buitencontractuele aansprakelijkheid van hulppersonen, zoals onder andere bestuurders, werknemers en onderaannemers.

Het doel van het aansprakelijkheidsrecht is dat iemand aansprakelijk gesteld kan worden ingeval er door een fout schade werd veroorzaakt en dat de schade vergoed wordt.

Het QPS-team staat klaar

om u te adviseren/assisteren

Aarzel niet com contact met ons op te nemen!

Contacteer ons